Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18/07/2017   #1
stajer123
 
Üyelik tarihi: Jul 2017
Yaş: 33
Mesajlar: 3
Seslenenler: 0 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 0 Konu(lar)
Standart TÜRKÇE ÖABT - www.oguzhanhoca.net

TÜRKÇE ÖABT
Üniversitelerin Eğitim Fakültesi - Türkçe öğretmenliği bölümünden mezun gençler kamuda çalışabilmek için ÖSYM'nin yaptığı KPSS sınavında başarılı olmalıdır. Bunun yanında KPSS'ye giren adaylar alan bilgilerinin ölçüldüğü Öğretmen Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavına girmek zorundadır. ÖABT’de adaylara kendi alanları ile ilgili 50 soru sorulmaktadır. Adayların KPSSP10 puanı yanında oranları KPSSP121 puanı da Genel Yetenek Testi 0,15, Genel Kültür Testi 0,15, Eğitim Bilimleri Testi 0,20, ÖABT 0,50 etkili olacak şekilde hesaplanmaktadır. Söz konusu alanlarda bu puan esas alınarak yerleştirme gerçekleştirilmektedir. ÖABT sınavına Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Almanca, İngilizce), Rehber Öğretmen, Sınıf Öğretmenliği, Okulöncesi Öğretmenliğidir. Türkçe ÖABT sınavı Türkçe öğretmenleri için büyük bir öneme sahiptir.
Adaylar bu sınavda başarılı olabilmek için üniversitelerde aldıkları örgün eğitimin yanı sıra ÖABT hazırlık dershanelerine de giderler. Çünkü okullarda aldıkları eğitimler merkezi sınav konusunda eksik kalmaktadır. Dershaneler merkezi sınav sistemiyle birebir aynı şekilde tasarlanan eğitim programlarıyla adayların sınava hazırlanmasını sağlarlar. Ancak bu dershanelerin yanında uzaktan eğitim siteminde de Türkçe ÖABT dersleri verilmektedir. Gelişen teknoloji ile birlikte eğitim alanında oluşan gelişmelerden biri olan uzaktan Türkçe uzaktan eğitim adayları sıkı bir takiple sınava hazırlamaktadır. https://oguzhanhoca.net/ Linkte de görebileceğiniz gibi
Uzaktan eğitim sisteminde sınava hazırlanan aday internet erişimi olan dilediği her yerden dersleri dinleyebilir. Bu sayede alanında uzman ve başarılı eğitimci kadroları olan kurumlara ülkenin her yerinden ulaşabilirler. Aynı zamanda aday uzaktan eğitim sisteminde aday sıkıcı dershane sınıflarından ve dershaneye ulaşmak için yol çekmekten kurtulmuştur. Uzaktan eğitim sisteminde de adaylar dershanelerde sahip olunan tüm imkanlara sahip olurlar. Verilen eğitime destek olacak eğitim seti, soru bankası, tarama testlerinde burada da sahip olabilirler. Yine uzaktan eğitim sisteminde yapılan online denemelerle adaylar hazırlık durumlarını test edebilirler. Bu sayede eksik kaldıkları bir ders yada konu varsa bunun da tespitini edebilirler. Uzaktan eğitim sisteminde adayların doğru yönlendirilmesi için rehberlik hizmeti de verilmektedir.
stajer123 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla