Konu: Elmalı kup
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13/06/2015   #1
emeL
 
emeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jun 2015
Bulunduğu yer: Gökyüzü
Yaş: 35
Mesajlar: 6
Seslenenler: 2 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 0 Konu(lar)
Standart Elmalı kup

malzemeleri;

4 kırmızı elma
2.5 su bardağı süt
1 kibrit kutusu kadar loğusa şekeri
1 su bardağı toz şeker
2.5 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı ile antep fıstığı
Hazırlanışı;

Elmaları ortadan iki yekesip soyun ve çekirdekli kısımlarını temizleyin. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Çekirdeklerini ve loğusa şekerini iki subardağı suda eriyene kadar kaynatın. Elmaları ekleyip rengi kızarana ve yumuşayana kadar pişirin. Süt şeker ve pirinç ununu tencereye alıp iyice çırpın. Kısık ateşte devamlı karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin. Yarım elmaları servis kaselerinin dibine yerleştirin. Üzerlerine muhallebiyi paylaştırın. Kalan elmalar muhallebinin üzerine yerleştirip antep fıstığıyla süsleyin. Buzdolabında 30 dakika bekletip servis yapın. Elmalı kup artık hazır afiyet olsun.


emeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla