Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum

Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum (https://www.biricik.gen.tr/)
-   Cilt bakım ürünleri (https://www.biricik.gen.tr/cilt-bakim-urunleri/)
-   -   Porselen Makyaj Trendi (https://www.biricik.gen.tr/cilt-bakim-urunleri/2948-porselen-makyaj-trendi.html)

ilovehuni88 20/06/2016 11:18

Porselen Makyaj Trendi
 
Kadınların son zamanlardaki gözde güzellik sırları arasındaki en trend makyajlarından biri olan porselen makyajının nasıl yapıldığını gelin birilkte görelim.Porselen makyaj yapılabilmesi için pırıl pırıl bir yüz gerekir. Temiz bir yüz üzerine yapılan makyaj daha kalıcı olacaktır. Yüze peeling yapılır ve antibakteriyel sabunla iyice yıkandıktan sonra kurulanır.

Cilt temizlendikten sonra yüz üzerindeki rahatsız bir görünüm veren tüylerin yok edilmesi gerekir. Kaş ve bıyıklar özenle alınıp, şekillendirildikten sonra artık cilt plastik makyaj için hazırdır.

Bir sonraki aşamada makyaj işlemlerine başlanır. Pudra ve fondöten bu makyajın bir numaralı elemanlarıdır. Öncelikle bir miktar nars fondöten alınır ve fırça yardımıyla yüze iyice yedirilir. İyice yedirildikten sonra sıra pudra işlemine gelir.Beş dakika bekledikten sonra kalıntı bırakmayacak şekilde cilde pudra sürülür. Ve bir süre dinlenmesi için beklenir. Fondöten cilt üzerinde nem nem olmuş görüntüyü temizleyecek ve makyajın ileriki aşamalarını kolaylaştıracaktır. Fondöten sürülürken dikkat edilmesi gereken en temel nokta fondöten renginin yüz rengiyle bire bir aynı olmasıdır. Farklı renk sırıtacak ve itici bir görüntü oluşturacaktır.

Asıl önemli olan hafif bir makyaj yaparak daha hoş bir görüntüye kavuşmaktır. Aşırı makyaj itici bir görünüm oluşturacaktır. Öncelikle göz üzerine mor tonlarında bir far sürülür. Farın renginin çok belli olmaması gerekir yoksa makyajın doğallığı bozulur.

Göz kalemi ile alt kirpik çizgisi üzerinden gidilir ve biraz kalınlaştırarak tüm göz kenarları siyah kalemle çizilir. Buğulu bir görüntü oluşturması için kalemle çizilen göz kenarlarındaki yerler, kulak pamuğu yardımıyla dağıtılır.

Eyelinerin kısa çekilmesine dikkat edilmelidir. İnce ve kısa olarak çekilen eyelinerden sonra göz kapağına sürülen mor farın yanına çok belirgin olmayacak şekilde siyah far sürülür. Yavaşça çok genişletmeden dağıtılıır. Bu gözlere parlak ve buğulu bir görüntü katacaktır.

Sıra geldi dudaklara. Öncelikle toz pembe bir dudak kalemi sürülür ve sonrasında parlatıcı sürülerek işlem tamamlanır.


Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:29.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.0 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.