Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum  

Go Back   Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum > Sağlık Köşesi > Genel Sağlık
Kayıt ol Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Kullanıcı Etiket Listesi

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07/04/2020   #1
 
Üyelik tarihi: Dec 2018
Mesajlar: 82
Seslenenler: 0 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 0 Konu(lar)
Standart Doğru beslenmenin gebelik dönemindeki önemi

Gebelik döneminde her besin grubunun dengeli olarak alınamaması bebek ölümlerine kadar birçok istenmeyen sorunu beraberinde getirebiliyor. Herkesin bildiği üzere gebelik döneminde vücudun enerji ihtiyacı artar. Bunun nedeni anne adayının bebeğin ihtiyaç duyduğu besin öğelerini annenin dokularından sağlanmasıdır. Artan enerji ihtiyacının doğru besin grupları ile tam manasıyla karşılanmaması annenin vücut direncini kırdığı için kişiyi çeşitli hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı savunmasız hale getirir.

Besinlerin Rolü
Et: Büyüme ve gelişme için oldukça önem taşıyan protein, B vitaminleri ile demir ve çinko açısından zengin olan bu besin grubuna kümes hayvanları, balık, kırmızı et, kuru baklagil ve yumurta giriyor.

Süt ve süt ürünleri: Protein ve kalsiyum bakımından zengindir. Kemik ve dişlerin yapısında yer alan kalsiyum, fosfor ve magnezyum gibi mineralleri içermeleri nedeniyle gebelik döneminde oldukça gereklidir. İskelet oluşumuna katkı sağlıyor.
Tahıllar: Günlük enerji ihtiyacımızın çoğunu karşıladığımız tahıl grubunda ekmek, pirinç, makarna, bulgur ve patates gibi besinler yer alıyor. Kilo problemi olan anne adaylarının bu grubu tüketirken dikkatli olmaları gerekiyor.
Sebze ve meyveler: Vitamin, mineral ve posa ihtiyacımızı karşılamaya yardımcı olan bu grup, bebeğin sağlıklı gelişimi için önemli rol oynuyor.
Yağlar: Her gün bir miktar zeytinyağı ve buna eşit miktarda mısırözü, soya yağları veya az miktarda fındık ve badem tüketilmesinin yanında balık yemek de yağ asitlerinin dengeliyor. Bir diyetisyene başvurarak, size özel düzenlenecek beslenme programıyla, tüm besin öğelerini uygun porsiyonda alıp ideal kilonuzu koruyarak, hamilelik dönemini kendiniz ve bebeğiniz açısından sağlıkla geçirebilirsiniz.

www.dytmehtapyakut.com
dean534 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:04.

sohbet - beyaz magazin
etanj armatür - ankara acil diş - istanbul böcek ilaçlama - nikah güvercini - plastik çember - güvercin kümesi - chat siteleri - ikinci el elektrik malzemeleri - sultangazi evden eve

SEO by vBSEO 3.6.1