İstanbul Pilavı Tarifi
http://i.tmgrup.com.tr/sfr/2010/03/0...g?482288106874
2 su bardağı pirinç İki buçuk su bardağı su 1 adet tavuk göğsü Bir tutam safran 3 çorba kaşığı tereyağı 50 gram badem 1 su bardağı bezelye 1 çay kaşığı toz zencefil 50 gram kabuksuz antepfıstığı Tuz Tavuk etini haşlayın. Suyunu süzüp kenara alın. Safranı yarım kahve fincanı suda yarım saat bekletin. Diğer taraftan pirinçleri yarım saat tuzlu suda beklettikten sonra yıkayıp suyunu süzün. Tereyağını eritip bademleri 1-2 dakika kavurun ve üzerine pirinçleri ekleyin. Birlikte 5 dakika daha kavurun. Safranı tavuk suyuna karıştırın. Tavuk etlerini elinizle didikleyin. Bezelye, zencefil ve tuzu, kavurduğunuz pirince ekleyin. Üzerine safranlı tavuk suyunu ekleyip suyu çekilene kadar kısık ateşte pişirin. Ocağı kapatıp fıstıkları pilava ekleyip karıştırın. Demlendirdikten sonra servis yapın. Alıntı |
-
Akasya Pilavı 40 dk
Malzemeler 6 Kişilik 3 Su bardağı pirinç 2 Çorba kaşığı margarin 5 Adet arpacık soğan 250 gr kuzu eti 1 Adet havuç 1 Su bardağı haşlanmış bezelye 1 Adet domates Yarım demet dereotu Yeterince et suyu Tuz Hazırlanışı Pirinçleri ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletin. Margarini tencereye alın. Kuzu etini 3 su bardağı suyla kaynatın. Piştikten sonra suyunu bir kenarda bekletin. Eti ise küçük parçalar halinde kesin. Margarin eridikten sonra kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin. Rengi değişmeye başladığında kuzu etini ekleyin. Havucu rendeledikten sonra ilave edin. Yumuşayamaya başladığında bezelye ve küçük parçalar halinde kesilmiş domatesi ilave edin. Yarım demet dereotunu ince ince kıyın ve ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Ayırdığınız et suyunu ilave edin. Kaynayınca pirinci içine atın. Suyunu çekene dek pişirin. Piştikten sonra 15 dakika demlendirip, servis yapın. |
Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:25. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.0 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.