Biricik Forum Bilgi Paylaşım ve Eğlence  

Go Back   Biricik Forum Bilgi Paylaşım ve Eğlence > Kadınlar Dünyası > Yemek Tarifleri > Pilav & Makarna

Kullanıcı Etiket Listesi

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil

chat siteleri

evlilerle sohbet - sohbettürk sohbet - sohbet

Alt 15/11/2015   #1
 
SimHa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Sep 2015
Bulunduğu yer: İstanbuL
Mesajlar: 23
Seslenenler: 0 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 0 Konu(lar)
Standart İstanbul Pilavı Tarifi



2 su bardağı pirinç
İki buçuk su bardağı su
1 adet tavuk göğsü
Bir tutam safran
3 çorba kaşığı tereyağı
50 gram badem
1 su bardağı bezelye
1 çay kaşığı toz zencefil
50 gram kabuksuz antepfıstığı
Tuz

Tavuk etini haşlayın. Suyunu süzüp kenara alın. Safranı yarım kahve fincanı suda yarım saat bekletin. Diğer taraftan pirinçleri yarım saat tuzlu suda beklettikten sonra yıkayıp suyunu süzün. Tereyağını eritip bademleri 1-2 dakika kavurun ve üzerine pirinçleri ekleyin. Birlikte 5 dakika daha kavurun. Safranı tavuk suyuna karıştırın. Tavuk etlerini elinizle didikleyin. Bezelye, zencefil ve tuzu, kavurduğunuz pirince ekleyin. Üzerine safranlı tavuk suyunu ekleyip suyu çekilene kadar kısık ateşte pişirin. Ocağı kapatıp fıstıkları pilava ekleyip karıştırın. Demlendirdikten sonra servis yapın.


Alıntı
SimHa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:16.

çemberleme makinası - etanj armatür - canlı sohbet - kayıtsız sohbet - müslüman sohbet - ankara güneş enerjisi - özel sohbet - islami sohbet

SEO by vBSEO 3.6.1