Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum  

Go Back   Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum > Webmaster Dünyası > Web sitelerinden son haberler ve gelişmeler
Kayıt ol Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Kullanıcı Etiket Listesi

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22/09/2016   #1
 
Üyelik tarihi: Jun 2015
Yaş: 35
Mesajlar: 1.380
Seslenenler: 2 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 0 Konu(lar)
Standart Kombi kullanımında yüksek fatura nasıl engelleni

Site: vaillant servis
Biliyorsunuz ki kış aylarında yaza oranla kombilerimiz çok daha fazla çalışıyor, üşüyoruz evimizi, işi yerimizi ya da ofislerimizi sıcak tutmalıyız öyle değil mi?

Soğuk havanın kendini hissettirmesi ile birlikte bizlerde kombilerimizi en düşük ayarda çalıştırmaya başlıyoruz. Ama içimizi de hemen korku ve endişeler kaplıyor.

Ya çok yüksek gelirse faturalarımız, Ya ısınamaz isek yeterince dikkat edebilir miyiz yüksek fatura gelmesin gibi bir çok endişe kaplıyor içimizi ilk aydan hemen kontrollü bir şekilde kullanıma başlıyoruz kombilerimizi Önce düşük ayarda bütün odalarımızı açıyoruz, ay sonuna bir bakıyoruz ki doğal gaz faturamız biraz tuzlu gelmiş. Ne yapıyoruz hemen bir diğer denemeye geçiyoruz, gün içerisinde birkaç saat yüksek ısıda çalıştırıp kapatıyoruz.

Aynı kömür kazanındaki sisteme uymaya çalışıyoruz, aç kapat. Sonra yine ay sonu geliyor bir bakıyoruz ki faturamız bir önceki aydan daha yüksek gelmiş, içimizden kocaman bir of, birde keşke geçiriyoruz, aklımızda son bir deneme fikri ile hemen yeni biz düzenlemeye geçiyoruz.

Nedir bu yeni düzenleme?

Güneş gören odaların peteklerini açıyor, güneş görmeyen ve gereksiz olan odalarımızın ise ısı ulaşımını tamamen engelliyoruz. Kullanılmayan odalarınızın ısı ulaşımını petek den değil direk sıcak su vanasından kesmeyi unutmayın yoksa peteklerinizi iptal etmenin hiçbir anlamı kalmayacaktır.

Evet bu uygulamayı yapmanın ardından yeni faturamızı beklemeye başlaya biliriz. Kombi yüksek fatura nasıl engellenir diye soran herkese sesleniyorum bunu en iyi sizler bilirsiniz deneme yanılma yöntemini kullanmaktan başka pek bir seçeneğiniz yok aslında. Çünkü gerek ısı yalıtımı, odaların güneş alması, pencere ve kapı açıklıkları gibi bir çok etken var kombi faturalarının yüksek gelmesi için.

Ama kullanmadığınız odaları kapatmak, kapılarını mümkün olduğunca kapalı tutmak hatta geçmiş zamanlarımızdan hatırlarsınız, kapı süngerlerinden kullanarak soğuk havayı mümkün olduğunca diğer odalardan uzak tutmak çok daha faydalı olacaktır.

Kombi kullanımında yüksek fatura nasıl engellemek biz kullanıcıların elindedir.
kombici isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:27.

sohbet - beyaz magazin
etanj armatür - ankara acil diş - istanbul böcek ilaçlama - nikah güvercini - plastik çember - güvercin kümesi - chat siteleri - ikinci el elektrik malzemeleri - sultangazi evden eve

SEO by vBSEO 3.6.1