Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum

Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum (https://www.biricik.gen.tr/)
-   Web sitelerinden son haberler ve gelişmeler (https://www.biricik.gen.tr/web-sitelerinden-son-haberler-ve-gelismeler/)
-   -   UZAKTAN EĞİTİM - www.bercesteakademi.com (https://www.biricik.gen.tr/web-sitelerinden-son-haberler-ve-gelismeler/5186-uzaktan-egitim-wwwbercesteakademicom.html)

stajer123 18/07/2017 11:26

UZAKTAN EĞİTİM - www.bercesteakademi.com
 
UZAKTAN EĞİTİM
Ülkemizde memur olmak isteyen adaylar ÖSYM'nin yaptığı sınava girmek zorundadır. ÖSYM kurumunun yaptığı bu sınav KPSS olarak adlandırılır. KPSS, KPSS A ve KPSS B olarak ikiye ayrılır. KPSS B sınavına giren adaylar düz memur olmak için atama bekleyen adaylardır. Bunlar genelde lise ve ön lisans mezunu adaylardır. KPSS A sınavına giren adaylar ise lisans mezunu olan adaylardır ve bakanlıklara yapılan atamalar için sınava girmektedir. Bu sınav alan derslerinin sorulduğu hayli zor ve kapsamlı bir sınavdır. Bu sınavda genel kütür, genel yetenek ve giren adayın mezun olduğu bölüme göre alan dersleri bulunmaktadır. Adaylar ya üniversitede son sınıftayken yada mezun olduktan sonra bu sınava girerler. Öğretmen adayları KPSS A sınavına girerler bu sınav eğitim bilimleri, GK-GY ve ÖABT bölümlerinden oluşur. Adaylar bu sınavlara genelde KPSS hazırlık dershanelerinde hazırlanır. Ancak bunların yanında GK-GY, Eğitim Bilimleri, ÖABT uzaktan eğitim sistemleri de mevcuttur.
Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumunun toplam süresi 120 dakikadır. Bu sınavda adaylara 60 Genel Yetenek, 60 Genel kültür sorusu yöneltilir. Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta, bu iki testin puanları ve standart sapmaları ayrı ayrı hesaplanarak P3 puanına yansır. Uzaktan eğitim sisteminde adaylar bu sınavda çıkan tüm derslerde eğitimciler tarafından ders işlenmektedir. Bu sistemde adayların hazırlandıkları sınavlar için bir çok imkan mevcuttur. Adaylar hem kendi azim ve çalışmasıyla hem de eğitimcilerin çabasıyla sınava sıkı bir şekilde hazırlanmaktadır. Uzaktan eğitim sisteminde eğitim veren eğitimciler genel olarak bu konuda uzmanlaşmış, tecrübeli eğitmenlerdir. Linkte de görebileceğiniz gibi https://bercesteakademi.com/index.php GK-GY uzaktan eğitim sistemindeki eğitimciler de bu eğitimcilerin arasındadır.
Eğitim Bilimleri soruları, Kpss A Grubu öğretmen adaylarının Kpss lisans düzeyinde girmek zorunda olduğu sınavın sorularını kapsar. Eğitim Bilimleri Gelişim Psikolojisi, Öğrenme Psikolojisi, Ölçme ve Değerlendirme, Program Geliştirme, Öğretim Yöntem ve Teknikleri ve Rehberlik derslerinden oluşmaktadır. Bu derslerin eğitim bilimleri içerisinde soru dağılımı; gelişim psikolojisi 12, öğrenme psikolojisi 16, ölçme ve değerlendirme 12, program geliştirme ve sınıf yönetimi 8, öğretim yöntem ve teknikleri 20 ve rehberlik 12, şeklinde toplamda 80 soru olmak üzere dağılmaktadır. Öğretmen adayları GK-GY sınavının olduğu gün öğle oturumunda eğitim bilimleri sınavına girerler. Bu sınav için tabi ki zorlu bir hazırlık sürecinden geçerler. Bu hazırlık sürecinde yine adayların en büyük destekçisi Eğitim Bilimleri uzaktan eğitim sistemidir.


Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:09.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.0 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.