Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum  

Go Back   Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum > Webmaster Dünyası > Web sitelerinden son haberler ve gelişmeler

Kullanıcı Etiket Listesi

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23/05/2019   #1
 
Üyelik tarihi: Nov 2017
Yaş: 27
Mesajlar: 438
Seslenenler: 0 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 0 Konu(lar)
Standart Neden VDS Sunucuya Geçmelisiniz?

VDS sunucuya geçmenizin vakti geldi mi acaba? Eğer siz de diğer birçok internet şirketi sahibi gibiyseniz, muhtemelen rahat ve masrafsız olduğu için işe paylaşımlı web hosting planı kullanarak başlamışsınızdır. Ancak, zaman içinde sitenizin performansının devamlılığı için hosting iyileştirme de kaçınılmaz bir hal almış olabilir.

vds sunucu

Aşağıda mevcut hosting seviyeleriyle birlikte mevcut hostunuzda iyileştirmeye gitmeniz gerektiğini gösteren 5 işaret ve bu iyileştirmenin size getireceği 5 fayda yer almakta. Sonrasında ise VDS Sunucu özelliklerine yönelik tavsiyelerimiz yer alıyor.

Web Hosting Seviyeleri ve Çeşitleri

Öncelikle, web hostingin temel amacının web siteniz için bir veri saklama merkezi vazifesini görmek olduğunu bilmek önemli. Genel bir kural olarak, ticari web siteleri için bellek kapasitesi, sunucu hızı, güvenilirlik, kontrol seviyesi ve bu hizmeti kullanmak için gerekli teknik donanım miktarı bakımından farklılıklar gösteren 4 çeşit web hosting vardır. Bu 4 web hosting şunlardır:

1- Paylaşımlı Hosting: Paylaşımlı hostingi tercih ederseniz, fiziksel sunucuyu ve yazılım uygulamalarını diğer web siteleriyle paylaşırsınız. Her ne kadar bu minimum teknik bilgi gerektiren ve makul maliyetli bir seçenek olsa da, paylaştığınız sunucuda sizin gibi binlerce site olabilceği gerçeği sitenizin bazen yavaşlayacağı ve trafikteki ani artışları gerektiği şekilde taşıyamayabileceği anlamına gelir.

2- Sanal Özel Sunucu (VPS): Paylaşımlı hosting planından farklı olarak, VPS hostingde genellikle sunucu başına daha az site olur.

ucuz vds

3- VDS Bulut Sunucu: VDS Bulut sunucu, web sitenizin tamamen ona tahsis edilmiş bir sunucusu olduğu anlamına gelir. Bu da performansı ve güvenliği arttırdığı gibi, yönetici veya üst kullanıcı erişimine de olanak tanır. Bu seçenek önceki iki seçeneğe kıyasla daha pahalı bir seçenek olsa da, web sitenizin büyümesi ve gelişmesi durumunda ideal bir seçenektir.

özel sunucu

VDS Bulut Sunucuya Geçme Vakti Geldi Mi?

VDS Bulut sunucuya geçme vaktinin gelip gelmediğini anlamak esasen oldukça kolaydır. Sunucu iyileştirmeye gitmeniz gerektiğinin beş göstergesini şu şekilde sıralayabiliriz:

- Web sitesinin kötü performansı: Web siteniz yavaş çalışıyor (sayfaların yükleme süresi uzuyor) veya siteniz sık sık çöküyor ya da ziyaretçilere hata mesajı veriyor.

- Artan ziyaretçi sayısı: Günde 100 veya daha fazla ziyaretçi alıyorsanız genellikle sunucunuzu iyileştirmeniz tavsiye edilir. Özel sunucular günde binlerce ziyaretçilik bir trafiğin üstesinden gelebilir.

- Çok sayıda web sitesi: Eğer birden fazla web sitesi yönetiyorsanız, VDS Bulut sunucuya geçmeniz tavsiye edilir.

- Büyümeyi düşünmek: Eğer web sitenizi büyütmeyi düşünüyorsanız, çok fazla uygulama kullanıyorsanız ya da indirilebilir içerikler ve videolar host ediyorsanız, sunucunuzu iyileştirmenizin vakti gelmiş demektir. Aksi takdirde web sitenizin genel performansınızın olumsuz etkileneceği neredeyse kesindir.

Özel Sunucuya Geçmenin Faydaları

Özel sunucuya geçmenin birçok faydası vardır ama biz burada en önemli beş faydadan bahsedeceğiz.

1- Sitenizin hem güvenilirliği artacak hem de performansında ciddi seviyede bir artış olur. Özel sunucuya geçerseniz kaynaklarınızı paylaşma derdiniz sona erer. Sunucunuzun kesintisiz olarak çalışma garantisi olur, bu da web sitenizin neredeyse her zaman ayakta olması anlamına gelir. Hızınız da artar çünkü sunucunuzun RAM'ini ve CPU'sunu işgal eden başka sitelerle sunucu paylaşmazsınız.

2- Hosting ve sunucu kaynakları üzerinde tam kontrole sahip olursunuz. Sunucuyu sizden başka hiçbir site kullanmadığı için kaynak dağıtımının tek kontrolü sizde olur.

3- İstediğiniz kadar uygulama kullanabilirsiniz. Sunucuda hangi programların, uygulamaların ve betiklerin çalışacağı tamamen sizin kararınızdır.

4- Her şeyi istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Sunucudaki tek site siz olacağınız için programları ve yazılımları sadece siz belirleyeceğiniz gibi, disk alanını, CPU'yu ve RAM'i de yalnızca siz yapılandırırsınız. Ayrıca siteniz büyüdükçe ve geliştikçe istediğiniz şekilde yeni alan edinebilirsiniz.

5- Siteniz daha güvenli olur. Özel sunucuya geçmek alanınızı muhtemel spamlerle veya kötü amaçlı web siteleriyle paylaşmayacağınız anlamına gelir. Özel sunucular reklam yazılımları ve kötü amaçlı yazılımlara karşı da en üst seviyede güvenlik sağlar. Bu özellikle hassas bilgilerle çalışıyorsanız önemlidir. İnternet üzerinden kredi kartı kabul eden ticari kuruluşların PCI DSS (Kredi Kartı Endüstrisi Veri Güvenliği Standardı) uyumlu olması gerekir.

7 / 24 ücretsiz destek, ücretsiz taşıma ile 3 Ay bedava! kampanyası ile birlikte VDS Bulut sunucuya şimdi geçebilirsiniz.
delaporta444 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:25.

sohbet - beyaz magazin
etanj armatür - ankara acil diş - istanbul böcek ilaçlama - nikah güvercini - plastik çember - güvercin kümesi - chat siteleri - ikinci el elektrik malzemeleri

SEO by vBSEO 3.6.1