Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum  

Go Back   Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum > Webmaster Dünyası > Web sitelerinden son haberler ve gelişmeler

Kullanıcı Etiket Listesi

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04/06/2019   #1
 
Üyelik tarihi: Nov 2017
Yaş: 27
Mesajlar: 438
Seslenenler: 0 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 0 Konu(lar)
Standart Web Hosting Optimizasyonu İçin 6 Tavsiye

Web hosting optimizasyonu için mutlaka göz önünde bulundurulması gereken altı tavsiye:

1) Üçüncü Taraf Eklentilerinizi En Aza İndirin

Tüm web sitelerinin imajlar, CSS/HTML ve çeşitli üçüncü parti varlıklar gibi yerel dosyalara ihtiyacı vardır. Üçüncü parti varlıklar ise bir dış sunucudan gelecek veriye ihtiyaç duyar. Yüklenen üçüncü parti varlıkların miktarını en aza indirerek ve veriyi önbelleğe alarak yük sürenizi azaltmak oldukça kolaydır. GTmetrix sitenizin yüklemeye ihtiyaç duyduğu birçok varlığı değerlendirebilmenizi sağlayan güçlü bir araçtır.

gtmetrix web hosting optimizasyonu

2) Sayfalarınızı Önbelleğe Alın

Sayfaların önbelleğe alınması tüm web sitesi varlıklarınızı yüklemenin açık ara en hızlı yoludur. Neyse ki modern içerik yönetim sistemlerinin hemen hepsinde sayfaların önbelleğe alınmasını mümkün kılan ve sitenizin sunucu hızını bugüne kadar hiç olmadığı kadar kolaylaştıran ve hızlı yükleme yapmasını sağlayan bir eklenti bulunmaktadır.

3) Sorgulama Günlüğünü Yavaşlatın

Hala mı yavaşsınız? Demek ki MySQL sorgularınızın randımanını kontrol etmenizin vakti gelmiş. Yaptığınız sorgulamaların istenen bilgiyi sunması ne kadar uzun sürüyorsa sitenizin yüklenmesi de o kadar uzun sürer. Bu da trafiğin yoğun olduğu sitelerde ciddi bir sorun oluşturur çünkü sitenizin yüklenmesi için gereken zaman ve kaynaklar sitenizin trafiği arttıkça katlanarak artar. İyi bir web hosting optimizasyonu için, yaptığınız sorgulamaların verimli olup olmadığını muhakkak kontrol etmeli ve gerektiği takdirde mySQL'in günlük kaydını yavaşlatmalısınız.

4) Veri Günlük Kaydı Eklentilerini Kullanın

ucuz web hosting

Eğer kullanıcı verilerini alıyorsanız, muhtemelen içerik sisteminizin bunu yapması için bir eklenti kullanıyorsunuzdur. Bu işlem sitenizde mutlaka yapmanız gereken bir şeyse, bu süreci hızlandırmanın iki yolu bulunmakta: Veri saklama motorunuzu InnoDB'ye geçirin veya artık kullanılmayacak olan tüm verileri düzenli olarak silin.

5) İmaj Optimizasyonu Yapın

ucuz hosting

İmajlar hakkında iki temel gerçek vardır: 1- İmaj ne kadar büyükse yüklemesi o kadar uzun sürer. 2- Ne kadar çok imajınız varsa o kadar çok verinin geri çağırılması gerekir. İmaj boyutunuzu küçültmenin en iyi ve en kolay yolu imaj sıkıştırmadan geçer. İmajların nasıl optimize dileceğine dair bir makaleye buradan ulaşabilirsiniz.

6) Kodunuzu Temizleyin

Web hosting optimizasyonu bakımından siteleri ve veritabanlarını güvenli bir hale getirmenin sık sık ihmal edilen yollarından biri de site kodunu güncellemek ve temizlemektir.
delaporta444 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:56.

sohbet - beyaz magazin
etanj armatür - ankara acil diş - istanbul böcek ilaçlama - nikah güvercini - plastik çember - güvercin kümesi - chat siteleri - ikinci el elektrik malzemeleri

SEO by vBSEO 3.6.1