Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27/06/2016   #1
suluyemek
 
Üyelik tarihi: Jun 2016
Yaş: 44
Mesajlar: 9
Seslenenler: 1 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 0 Konu(lar)
Standart CLA Kullanımı Nasıl Olmalıdır

Son zamanlarda CLA nedir sorusuna çok fazla maruz kaldığım için bu konuya değinmek istedim. cla her şeyden önce güçlü bir antioksidandır. Yani CLA ya piyasada bahsedildiği gibi sadece yağ yakıcı olarak bakmamak gerekir. Yağ yakmaktan ziyade depolamayı önleyen bir mekanizması vardır. Piyasada yağ yakıcı, oturduğunuz yerden yağ yakın gibi ilanlara önem vermiyoruz, egzersize ve beslenmeye de dikkat ediyoruz. Çünkü bu yağ yakıcı olarak adlandırılan ürünlerin istenen amaca hizmet edebilmesi için yine egzersiz gereklidir.

İnsan vücudunda yağlar tarafından üretilen Lipoprotein Lipaz enzimi bulunmaktadır. Bu enzim yağların hücrelerde depolanmasını sağlamaktadır. Esas maksat açlık durumunda kullanıma hazır enerji oluşturmaktır. Bu hormon kişiden kişiye değişmekle birlikte bayanlarda kalça ve basen, erkeklerde bel ve göbek bölgesinde yoğun olarak salgılanmaktadır. Yapılan araştırmalar CLA nın bu hormonu baskılayarak vücudun yağ depolamasını engellediğini fark etmiştir. Dışarıdan aldığımız yağ CLA sayesinde hücrelerde depolanmayacak ve direk kullanıma hazır enerji olarak kana karışacak vitamin ve kullanılacaktır. Tabi ki CLA kullanımı esnasında spor yapmak gereklidir. Spor ve egzersiz ile yağları direk olarak kullanıp yakmamız mümkün olacaktır.

Yine Amerika’da fareler üzerinde yapılan bir araştırmada CLA takviyesi verilen farelerde bir müddet sonra yağ oranında yarı yarıya azalma görülmüştür. Tabi ki insan bedeninde aynı etki aynı şekilde görülmemiştir. Tüm deneklerde yağ oranında azalma görülmemiştir ancak deneklerin yağ hücrelerindeki büyümenin durduğu saptanmıştır.
suluyemek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla