Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum  

Go Back   Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum > Kadınlar Dünyası > Yemek Tarifleri > Pilav & Makarna

Kullanıcı Etiket Listesi

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01/10/2016   #1
 
Düş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oct 2016
Yaş: 29
Mesajlar: 22
Seslenenler: 0 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 0 Konu(lar)
Standart Brezilya Pilavı

MALZEMELER

250 gram soyulmus karides
2 su bardagi pirinç
1 tatlikasgi salça
1 dis sarimsak
2 adet sogan
300 gr sulu domates
6 çorbakasigi zeytinyagi
600 gr etsuyu
tereyagi ya da margarin
toz kirmizi biber
maydanoz
tuz


YAPILIŞ TARİFİ

Pirinci bir tencereye koyun, etsuyu ve tuz ilave edip kaynatin.
Agzini kapatip 200 derecelik firinda yaklasik 15 dakika birakin. Pirinç
etsuyunu çekmeli. Bu arada soganlari ve soyulmus sarimsaklari ince ince
kiyip dört çorbakasigi zeytinyaginda öldürün. Kaynar suda birkaç dakika
beklettiginiz domatesleri soyun, ikiye dograyip çekirdekli kismini
temzleyip, çikarin, seritler halinde dograyin. Domatesleri pirince ekleyin ve
5 dakika kadar pisirin. Bu arada karidesleri iki çorbakasigi zeytinyaginda
çevirin.
Bir kapta, çatal yardimiyla pirinçleri ayirin ve ceviz büyüklügünde tereyagi
veya margarini katin. Karidesleri, domatesleri ve bir kepçe etsuyuyla
karistirdiginiz salçayi ekleyin.
Karisima aci toz kirmizi biber ilave edip karistirin. Isiya dayanikli bir firin
kabini yaglayin, pirinci koyun. Üstüne kusbasi iriliginde biraz tereyagi veya
margarin koyun. Kiyilmis maydanozu serptikten sonra önceden isitilmis
200 derecelik firinda 8 dakika kadar pisirin.



Süre: 30dk
Düş isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11/08/2023   #2
 
Üyelik tarihi: Jul 2023
Bulunduğu yer: Switzerland
Mesajlar: 5
Seslenenler: 0 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 0 Konu(lar)
ClezeripLover - İCQ üzeri Mesaj gönder ClezeripLover - AİM üzeri Mesaj gönder ClezeripLover - YAHOO üzeri Mesaj gönder ClezeripLover isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart -

Akasya Pilavı 40 dk


Malzemeler 6 Kişilik

3 Su bardağı pirinç
2 Çorba kaşığı margarin
5 Adet arpacık soğan
250 gr kuzu eti
1 Adet havuç
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
1 Adet domates
Yarım demet dereotu
Yeterince et suyu
Tuz


Hazırlanışı

Pirinçleri ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletin. Margarini tencereye alın. Kuzu etini 3 su bardağı suyla kaynatın. Piştikten sonra suyunu bir kenarda bekletin. Eti ise küçük parçalar halinde kesin. Margarin eridikten sonra kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin. Rengi değişmeye başladığında kuzu etini ekleyin. Havucu rendeledikten sonra ilave edin. Yumuşayamaya başladığında bezelye ve küçük parçalar halinde kesilmiş domatesi ilave edin. Yarım demet dereotunu ince ince kıyın ve ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Ayırdığınız et suyunu ilave edin. Kaynayınca pirinci içine atın. Suyunu çekene dek pişirin. Piştikten sonra 15 dakika demlendirip, servis yapın.



âçğîñëûå èãğû 14 èãğû äëÿ âçğîñëûõ íà àéôîí èãğàòü âçğîñëûå èãğû áåñïëàòíî 18 êğîêîäèë èãğà äëÿ êîìïàíèè âçğîñëûõ ñëîâà âçğîñëûå èãğû 7 ëåò



ñêà÷àòü ïîëíóş âåğñèş èãğû äëÿ âçğîñëûõ èãğû íà âîäå äëÿ âçğîñëûõ èãğà ìàøèíêè äëÿ âçğîñëûõ èãğû äëÿ ğàçâèòèÿ èíòåëëåêòà ó âçğîñëûõ áåñïëàòíî èãğû äëÿ âçğîñëûõ 50 ëåò
ClezeripLover isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:39.

etanj armatür - ankara acil diş - istanbul böcek ilaçlama - nikah güvercini - sohbet odaları - sohbet mynet

SEO by vBSEO 3.6.1