![]() |
![]() |
#1 |
![]() Üyelik tarihi: Oct 2016
Yaş: 29
Mesajlar: 22
Seslenenler: 0 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 0 Konu(lar)
|
![]()
MALZEMELER
250 gram soyulmus karides 2 su bardagi pirinç 1 tatlikasgi salça 1 dis sarimsak 2 adet sogan 300 gr sulu domates 6 çorbakasigi zeytinyagi 600 gr etsuyu tereyagi ya da margarin toz kirmizi biber maydanoz tuz YAPILIŞ TARİFİ Pirinci bir tencereye koyun, etsuyu ve tuz ilave edip kaynatin. Agzini kapatip 200 derecelik firinda yaklasik 15 dakika birakin. Pirinç etsuyunu çekmeli. Bu arada soganlari ve soyulmus sarimsaklari ince ince kiyip dört çorbakasigi zeytinyaginda öldürün. Kaynar suda birkaç dakika beklettiginiz domatesleri soyun, ikiye dograyip çekirdekli kismini temzleyip, çikarin, seritler halinde dograyin. Domatesleri pirince ekleyin ve 5 dakika kadar pisirin. Bu arada karidesleri iki çorbakasigi zeytinyaginda çevirin. Bir kapta, çatal yardimiyla pirinçleri ayirin ve ceviz büyüklügünde tereyagi veya margarini katin. Karidesleri, domatesleri ve bir kepçe etsuyuyla karistirdiginiz salçayi ekleyin. Karisima aci toz kirmizi biber ilave edip karistirin. Isiya dayanikli bir firin kabini yaglayin, pirinci koyun. Üstüne kusbasi iriliginde biraz tereyagi veya margarin koyun. Kiyilmis maydanozu serptikten sonra önceden isitilmis 200 derecelik firinda 8 dakika kadar pisirin. Süre: 30dk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]()
Akasya Pilavı 40 dk
Malzemeler 6 Kişilik 3 Su bardağı pirinç 2 Çorba kaşığı margarin 5 Adet arpacık soğan 250 gr kuzu eti 1 Adet havuç 1 Su bardağı haşlanmış bezelye 1 Adet domates Yarım demet dereotu Yeterince et suyu Tuz Hazırlanışı Pirinçleri ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletin. Margarini tencereye alın. Kuzu etini 3 su bardağı suyla kaynatın. Piştikten sonra suyunu bir kenarda bekletin. Eti ise küçük parçalar halinde kesin. Margarin eridikten sonra kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin. Rengi değişmeye başladığında kuzu etini ekleyin. Havucu rendeledikten sonra ilave edin. Yumuşayamaya başladığında bezelye ve küçük parçalar halinde kesilmiş domatesi ilave edin. Yarım demet dereotunu ince ince kıyın ve ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Ayırdığınız et suyunu ilave edin. Kaynayınca pirinci içine atın. Suyunu çekene dek pişirin. Piştikten sonra 15 dakika demlendirip, servis yapın. âçğîñëûå èãğû 14 èãğû äëÿ âçğîñëûõ íà àéôîí èãğàòü âçğîñëûå èãğû áåñïëàòíî 18 êğîêîäèë èãğà äëÿ êîìïàíèè âçğîñëûõ ñëîâà âçğîñëûå èãğû 7 ëåò ñêà÷àòü ïîëíóş âåğñèş èãğû äëÿ âçğîñëûõ èãğû íà âîäå äëÿ âçğîñëûõ èãğà ìàøèíêè äëÿ âçğîñëûõ èãğû äëÿ ğàçâèòèÿ èíòåëëåêòà ó âçğîñëûõ áåñïëàòíî èãğû äëÿ âçğîñëûõ 50 ëåò |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|