Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum

Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum (https://www.biricik.gen.tr/)
-   Sanat (https://www.biricik.gen.tr/sanat/)
-   -   Hobi boya malzemeleri ve miyuki (https://www.biricik.gen.tr/sanat/2994-hobi-boya-malzemeleri-ve-miyuki.html)

suluyemek 28/06/2016 11:14

Hobi boya malzemeleri ve miyuki
 
Cam boyama, son yıllarda çok rağbet gören bir zanaat haline geldi. Bu zanaati artık insanlar hobi olarak da yapıyor. Peki, cam boyama nasıl yapılır, hobi boya püf noktaları nelerdir?

Rölyef boyası cam boyamanın olmazsa olmazlarındandır. Bu boya, desenlerin kontürlerini oluşturmak için kullanılır. Örneğin, bir manzara resmi çizip boyayacaksanız bu resmi rölyef boyası ile çizeceksiniz, boyamayı da cam boyaları ile yapacaksınız (Eğer bir resim değil de karışık bir desen çizmeyi planlıyorsanız bu deseni öncelikle başka bir yerde çizin ki daha sonra camın üstüne çizzerken sorun yaşamayın.)
miyuki tamamlandıktan sonra kurumaya bırakılır. Bunun için yaklaşık bir saat beklemek gerekmektedir. Kontürler kuruduktan sonra da kullanacağınız cam boyaları ile boyama işlemine başlayabilirsiniz.

Cam boyamada kullanılacak malzemelerden söz etmek gerekirse bu malzemelerin aslında çok kabarık bir listeden oluşmadığını söyleyebiliriz. Cam boyama yapmak için bir rölyef boya, cam boyası inceltici, doğal kıllı fırçalar ve kullanmak istediğiniz cam boyalarını bulundurmanız yeterli olacaktır.


Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:18.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.0 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.