Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum  

Go Back   Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum > Webmaster Dünyası > Seo Optimizasyon

Kullanıcı Etiket Listesi

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30/06/2016   #1
 
Üyelik tarihi: Jun 2016
Yaş: 32
Mesajlar: 27
Seslenenler: 0 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 0 Konu(lar)
Standart Arama Motoru Optimizasyonu Nedir?

Arama motoru optimizasyonu yani seo nedir tanımını yapacak olursak; Google arama motoru üzerinde kullanıcıların yaptığı aramalarda en doğru sonuçları göstermeyi hedeflemek amacıyla yapılan çalışmalara verilen isimdir. Teknik optimizasyon (web siteniz), içerik optimizasyonu ve tanıtım çalışmasından oluşur.

Arama motorlarında gösterilmesini için en kritik yollarından birisidir web sitesi trafiğini artırmak ve sunmak zorunda ilginizi çekebilir kişilere içerik, ürün veya hizmet maruz. Bu biraz SEO (arama motoru optimizasyonu) uygulama isteyeceksiniz demektir.

SEO Ingilizce karşılığı olan Search Engine Optimization veya Search Engine Optimizer kelimesinin karşılığıdır. Türkçe olarak Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelir. Site yada sayfanız için yaptığınız her türlü optimizasyon işlemin genel adıda denilebilir.

Site veya sayfalarınızın Arama Motorları tarafından daha kolay bulunup indekslenmesı ve Arama Sonuç Sayfalarında (SERP) üst sıralarda çıkmasını sağlamak amacıyla site veya sayfalarınıza uygulanan işlemlerdir.Sitenizin içeriği ne kadar iyi olursa olsun, insanlara bunu tanıtamadıktan sonra yapılan tüm emekler, boşa gitmektedir. Sitenizi insanlara tanıtmanın en kolay yolu arama motorlarıdır.Arama motorlarındada hak ettiğiniz doğru yeri alabilmek için,
Search Engine Optimization kurallarını bilmek ve sitemize uygulamak gerekmektedir.

Her Arama motoru kendi sıralama algoritmasını geliştirmekte ve bunu bir sır gibi saklamaktadır.Özellikle Google insanların arama algoritmasını çözmesini istemediginden dolayı belli aralıklarla algoritmasını degiştirmekte ve bilinen tüm teorileri çürütmektedir.

Arama motorularında sıralamayı belirleyen 2 temel faktör vardır.Bunlar;

1- On Page Faktörler : Sayfa üzerinde (Sayfada) yapılacak optimizasyon işlemi ile bizim elimizde olan faktör.

2- Off Page Faktör : Bu da sayfa harici, bizim elimizde olmayan etken. Bu da sayfaya başka sitelerden verilen linklere bağlı etken. Pagerank faktörü dedigimiz etkendir.

Kaliteli bir Seo çalışmasını tamamlamanın en önemli bölümü tabanı sağlam oturtmaktır. Tabanı sağlam olduğu zaman istediğiniz kadar kat çıkabilirsiniz. Taban derken kastımız web sitenizdir. Web siteniz yapısıyla, tasarımıyla, hızıyla, içeriğiyle tamamen Seo uyumlu olmalı, insanlara faydalı bir site görünümü vermeli, insanlar rahatça sitenizde gezebilmeli, insanlar sitenizde uzun vakit geçirmelidir. Tabiki uzun vakit geçirmenin en önemli nedeni zengin ve faydalı içeriktir. Siteniz için gerekli tüm iç optimize çalışmalarını yaptıktan sonra site dışı optimizasyona yönelmelisiniz.

Yapacağınız ilk iş sosyal medyada bir sayfa oluşturmaktır. Ne kadar çok farklı sosyal medya sitesi o kadar iyi… Sitenizde bulunan ve güncellenen içeriklerin hepsini siteyle aynı zaman diliminde sosyal medyada da paylaşın. Sosyal medya hesaplarınıza gerçek takipçiler ve beğeniler kazandırmaya çalışın. Sosyal medya çalışması ile backlink çalışmasını eş zamanlı olarak başlatabilirsiniz. Backlink çalışmasında hemen direkt linklerle başlamak yerine çerez link dediğimiz siteyi besleyen linklerle başlamalısınız.

Bu linklerden bazıları şöyledir; forum tanıtımı, dizinlere site ekleme, tanıtım yazısı, paravan site çalışması vs. olarak belirtebiliriz. Bu linklerin çeşitlerinin nasıl yapılması gerektiğini blog sayfamızda zaman buldukça tek tek anlatacağız. Çerez linklerle başladıktan bir süre (Bu süre sizin web sitenizin Google’da durumuna ve anahtar kelimelerinize göre ve de backlink alım düzeninize göre değişiklik gösterir.) sonra artık direkt link alımları yapmalısınız.

Bir İnternet sitesinin tüm SEO Gelişim Süreci boyunca yakından takip edilerek, üst sıralara getirilmesi sürecinin yönetilmesine SEO Danışmanlığı denilmektedir. Seo danışmanlığı süreci boyunca, rakipler ve sektör sürekli analiz edilir, kıyaslamalar yapılır. Sitenin eksik yönleri tespit edilerek, bunların kapanması için çeşitli girişimlerde bulunulur.
ilovehuni88 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:17.

sohbet - beyaz magazin
etanj armatür - ankara acil diş - istanbul böcek ilaçlama - nikah güvercini - plastik çember - güvercin kümesi - chat siteleri - ikinci el elektrik malzemeleri

SEO by vBSEO 3.6.1