Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum

Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum (https://www.biricik.gen.tr/)
-   Seo Optimizasyon (https://www.biricik.gen.tr/seo-optimizasyon/)
-   -   SEO Nedir? (https://www.biricik.gen.tr/seo-optimizasyon/3052-search-engine-optimization-nedir.html)

ilovehuni88 11/07/2016 11:21

SEO Nedir?
 
İngilizce açılımı Searh Engine Optimization yani Türkçe anlamı ile arama motoru optimizasyonu olan bu teknik son yıllarıda bir çok internet sitesinde kullanılmaya başlandı. SEO nedir Teknikleri hakkında bir çok makale yazılıyor ve tartışılıyor. Aslında SEO luk ile ilgili net bilinen bilgiler olmasına karşın bir çok tekniği arama motorları tarafından açıklanmıyor. Çünkü arama motorlarının amacı doğal ve doğru siteler. Gelişen teknoloji ile arama motorları da kendilerini oldukça geliştirdi. Artık bir web sitesinde yapılan seo çalışmasının iyi niyetli veya kötü niyetli olduğunu saptayabiliyor. Bu saptama sonucu kontol ettikleri web siteleri kendilerine has bir yöntem ile puanlıyor ve bir sınıflandırmaya sokuyor. Kullanıcı herhangi bir kelime arattığı zaman veritabanlarından o kelime ile igili sitelerin en güvenirlerini ilk sıralarda çıkartıyor. Bu sıralama arama motorunun sitenize verdiği puanlamaya göre il sıradan son sıralara doğru ilerliyor. Doğru Seoluk yapılan bir site arama motorları tarafından üst sıralardan listelenecektir. Seolukta en önemli kriterlerden biride kalıcılıktır.

Bir web sitesinin arama motorları sonuçlarında kaçıncı sırada yer alacağını belirleyen faktör “algoritma”dır. Karışık, karmaşık ve gizlidir. Google gibi popüler arama motorları bir web sitesinin nasıl daha iyi taranabileceği, arama motorlarına uygun olacağına kullanıcıları bilgilendirir. Web sitenizi bu kriterleri gözeterek iyileştirme yapmanıza Arama Motoru Optimizasyonu denir. Sitenizi, Google da daha üst sırada çıksın, daha iyi taransın, daha fazla tıklansın diye optimize edersiniz, ideal hale getirirsiniz.

Kısaca, web sitenizi ideal standartlara ulaştırmak için yapılan işlemler silsilesi. Önceden belirtmek de fayda var, SEO % 100 sonuca ulaşacağınız bir şey değildir, öyle olsaydı bu işin uzmanları şu an tüm anahtar kelimelerde istedikleri siteleri optimize etmiş, trafiği kitlemiş olurlardı. SEO (Search Engine Optimization) arama motoru optimizasyonu, bir web sitesinin hedeflenen kelimelerde üst sıraya çıkarılması ve bu şekilde siteye ilgili hedef kitleyi çekme tekniğidir. Arama Motoru Optimizasyonu yaparken Planlama çok önemlidir! Anahtar kelimeler önceden belirlenmeli, hangi anahtar kelimede birinci sırada çıkmak istiyorum? Neden o kelime? Sorularına anlamlı cevaplar veriyor olmanız lazım.

SEO danışmanlığı, Google ilk sayfa ve üst sıralarda yer almanın ticari önemini kavramış firmalar için değerli bir hizmettir. Bu hizmet uzun süreli ve kontrollü yürütülmediği takdir de ciddi sorunlar ile karşılaşmanız kaçınılmazdır. Legal olmayan yöntemler ile kısa sürede ilk sayfa hatta ilk sıraya taşımayı vaad eden şirket veya kişilerin, içerik kopyalayarak ve tıklamalarda manipülasyona giderek yakaladığı sıralama değeri, Google tarafından tespit edilerek sitenin yasaklanmasına (banned) dolayısıyla bir daha aramalarda GÖ-RÜ-NE-ME-ME-Sİ-NE yol açabiliyor. Bırakın SEO uzmanı kişileri veya şirketleri, Google hiçbir sitenin birinci sırada çıkacağını G-A-R-A-N-T-İ-L-E-M-E-Z ! Google’ın garantilemediği bir şeyi bir aracı garantileyemez. Bu konunun altını özellikle çizmek istiyorum çünkü mağdur olan sayısı fazla, bilgi kirliliği yaygın.

Bir çok değişken faktörün bulunduğu Google sıralamasında kalıcı ve kontrollü bir SEO hizmeti için öngörülen süre 6 ay ile 1 yıl arasında değişmektedir denir bir çok ajans tarafından. Son yapılan algoritma değişiklikleri ile çok daha kısa sürede sonuçlar alabiliyorsunuz. Rekabet durumu belirleyici olmak ile birlikte size ekstra maliyetler oluşturabilecek ¨SEO çözümlerinden¨ uzak durmanızda fayda var. Verilere göre, internet kullanıcıların %85’e yakın kısmı ilk üç arama sonucuna tıklamaktadır.
Öte yandan, SEO ile birlikte yürütülebilecek Adwords kampanyasının öneminin de altını çizmekte fayda var. Bazı anahtar kelime ve sektörler de rekabet o kadar yoğun ki, reklam alanları organik sonuçlardan daha çok tıklama alabiliyor. Organik ve Ücretli arama iki farklı method olup birbirine etkisi olmaz.

SEO danışmanlıkları sitenizi Google arama motorunun üst sıralarına çıkartabilmek için ilk olarak sitenizin kodlamasını Google arama motoruna uygun hale getiriler. Bu sayede Google sitenizi ziyaret eder ve sitenizdeki ziyaretçi sayısı ve özgün işlere göre sitenize puan verir. Bu sayede de siteniz Google arama motorunun üst sıralarına doğru çıkmaya başlar. Ancak sitenizin üst sıralara çıkabilmesi için sadece bu yeterli olmayacaktır. Bunun yanı sıra ziyaretçilerin sitenizde uzun süre kalması gerekir. Bunu sağlamanın en kolay yolu da site tasarımı ve temasından geçer. Sitenizde sattığını ürünler ve verdiğiniz hizmetler ile site teması ve tasarımı arasında uyum olduğu zaman ziyaretçilerde sitenizden kısa sürede sıkılarak çıkmayacaklardır.

Tüm bunları sizin kendi başınıza yapmanız mümkün değil. Bu nedenle sizde tüm bu konulardan hizmet alabilmek için kaliteli, güvenilir ve işini bilen bir seo danışmanlığı hizmeti veren firmalar ile iletişime geçmelisiniz. Bu sayede istediğiniz siteye kavuşmuş olacaksınız.


Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:35.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.0 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.