Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum  

Go Back   Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum > Webmaster Dünyası > Web sitelerinden son haberler ve gelişmeler

Kullanıcı Etiket Listesi

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18/10/2020   #1
 
Üyelik tarihi: Nov 2017
Yaş: 27
Mesajlar: 438
Seslenenler: 0 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 0 Konu(lar)
Standart Plesk Nedir Nasıl Kullanılır

Plesk kontrol paneli, web barındırma hesabınızı web tabanlı bir arayüz üzerinden kolayca yönetmenizi sağlayan cPanel gibi web barındırma kontrol paneli yazılımıdır. Plesk, tek bir makinede binlerce sanal ana bilgisayarı yönetmenizi sağlar. Plesk kontrol panelini Paylaşılan, VPS veya Dedicated hosting ile kullanabilirsiniz. Plesk kontrol paneli, web sunucularının işletme maliyetlerini ve kaynaklarını azaltmasına olanak tanırken aynı zamanda karlılığı, verimliliği ve müşteri memnuniyetini artıran birçok görevi otomatik hale getirir. Çoğu Plesk yapılandırması şunları yapmanızı sağlar:
web tasarım
Dosyaları yükleyin ve yönetin
FTP için kullanıcı hesapları oluşturma
E-posta hesapları oluşturma ve yönetme
Yeni alan adları ve alt alan adları ekleyin
MySQL ve PostgreSQL gibi veritabanları oluşturun ve yönetin
Site dosyalarını yedekleme ve geri yükleme
Web günlük dosyalarını görüntüleme, DNS ve diğer kaynakları yönetmeye yardımcı olur.

Laravel: Laravel Nedir?

Plesk'e İlk Defa Giriş Yapmak
Aşağıdaki URL'yi ziyaret ederek Plesk'e giriş yapabilirsiniz:

hazır web sitesi

Burada , Plesk sunucusunun etki alanı adı veya IP adresidir. Oturum açmak için kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazın. Plesk'e ilk kez giriş yaptığınızda, senaryolar paylaşılan bir barındırma müşterisi olmanıza veya sunucunuzu yöneten bir yöneticiye bağlı olarak değişecektir.

Plesk Nedir Nasıl Kullanılır

Paylaşımlı Hosting Müşterisi Olarak Giriş Yapma
Plesk'te paylaşılan bir barındırma müşterisi olarak ilk kez oturum açtığınızda, aşağıdaki gibi iletişim bilgileri içeren bir form doldurmanız istenir:

Şirket adın

Telefon numaranız ve e-postanız
Adresiniz ve ikamet ettiğiniz ülke
Bu bilgiler, olası sorunlar durumunda sağlayıcınız tarafından sizinle iletişim kurmak için kullanılacaktır. Form ayrıca kullanıcı hesabınız için yeni bir şifre belirlemenizi sağlar. Bu şifre Plesk'te oturum açmak için kullanıcı adınızla birlikte kullanılır. Kullanıcı adınızı kendiniz değiştiremezsiniz. Kullanıcı adınızı değiştirmek istiyorsanız, sağlayıcınıza başvurun.

Sunucu Yöneticisi Olarak Oturum Açma
Plesk'te sunucu yöneticisi olarak ilk kez oturum açtığınızda, kişisel bilgilerinizi kaydedecek ve Plesk'in ilk yapılandırmasını ayarlamanıza yardımcı olacak çeşitli formlar sunulacak. Aşağıdakileri yapmanız gerekir:

Sunucunun tam ana bilgisayar adını belirtin.

Varsayılan IP adresini seçin.
Sunucudaki tüm IP'leri paylaşılan ve ayrılmış adreslere ayırın.
Yeni Plesk yönetici şifresini belirtin.
Kişisel bilgilerinizi içeren bir formdur. Daha fazla ilerlemek için doldurmanız gerekir.
Plesk arayüz seçici. Sunucunun amacını seçmeniz ve ayrıca iki Plesk arayüz seçeneğinden birini seçmeniz gerekir:
Yetkili Kullanıcı görünümüdür, Müşterilerinizin web sitelerini yöneten bir web yöneticisiyseniz, bu arayüzü seçin.
Servis Sağlayıcı görünümü, Paylaşılan bir hosting sağlayıcısıysanız ve web sitelerini kendileri yönetecek müşterilere hosting satmayı planlıyorsanız bu arayüzü seçin.
Plesk lisans anahtarınızı girin. Bir. ZIP arşivi, bir .XML dosyası yükleyebilir veya etkinleştirme kodunu belirtebilirsiniz.
Uzman Kullanıcı görünümünü seçtiyseniz, ilk aboneliğinizi yapılandırın. Aşağıdakileri belirtmeniz gerekecektir: Alan adı, IP adresi Sistem kullanıcı adı ve şifresidir.

Opencart: Opencart Nedir?

Plesk Kullanıcı Arayüzü Açıklaması
Plesk'teki farklı kullanıcıların çok farklı ihtiyaçları ve kullanım senaryoları vardır. Sağlayıcının hizmet planlarını ayarlaması ve sunucu genelindeki ayarları yapılandırması gerekebilir, ancak müşterinin etki alanlarından biri için bir veritabanı oluşturması veya PHP ayarlarını değiştirmesi gerekebilir. Her partiyi karşılamak için Plesk, aşağıda açıklanan iki farklı panel sunar:

Müşteri Paneli web barındırma işlemlerine odaklanır ve web siteleri, posta kutuları vb. Oluşturmak ve yönetmek için gerekli araçları içerir. Bu panel, müşterileri barındırmak için tasarlanmıştır.

web sitesi tasarımı
Plesk Panel Hizmeti: Bilişim Danışmanlık

Yetkili Kullanıcı görünümü, Müşteri Paneli'nde bulunan tüm araçların yanı sıra sunucu genelindeki ayarların yönetilmesini sağlayan araçları içerir. Bu görünüm en iyi, kendi web sitelerini barındıran sunucu yöneticileri ve müşterilerinin web sitelerini yöneten web stüdyoları için uygundur. Her iki panel de aboneliklerin yönetimine izin verir
delaporta444 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:10.

sohbet - beyaz magazin
etanj armatür - ankara acil diş - istanbul böcek ilaçlama - nikah güvercini - plastik çember - güvercin kümesi - chat siteleri - ikinci el elektrik malzemeleri

SEO by vBSEO 3.6.1