Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum  

Go Back   Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum > Webmaster Dünyası > Web sitelerinden son haberler ve gelişmeler

Kullanıcı Etiket Listesi

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16/08/2016   #1
 
Üyelik tarihi: Jun 2015
Yaş: 35
Mesajlar: 1.380
Seslenenler: 2 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 0 Konu(lar)
Standart implant Çeşitleri

İmplant Çeşitleri

İmplantlar, günümüz teknolojisiyle doğal işe en yakın tedavidi yöntemidir. İmplantlar, geleneksel köprü ve protez tedavi biçimlerine göre kat kat daha iyi çiğneme, konuşma işlevleri sağlar. Günümüzde en çok başvurulan diş estetiği yöntemidir. Diş implantlarının birçok çeşidi vardır. Fakat günümüzde en yaygın olarak kullanılan implant çeşidi, ‘vida’ şekilli olan implantlardır. Diş implant çeşitleri yerleştirildikleri alan ve destek dokularına göre belirlenir. İmplantlar üzerine yapılacak protezler vak'anın özelliğine göre değişik tipte olabilir. Yani bunlar kolayca temizlenmesi amacı ile hasta tarafından çıkartılabilecek şekilde olabileceği gibi ancak dişhekimi tarafından çıkartılabilecek şekilde de planlanabilir. Her iki planlamanın da avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır ve sizin için uygun olan tasarımı hekiminiz tedaviniz başlamadan önce size anlatacaktır.

Subperiostal implantlar
İntramukozal insertler
Endosseöz (endostal) implantlar
Endodontik stabilizatörler.
Transosseöz (Transmandibular) implantlar
Subperiostal İmplantlar

Subperiostal implantlarda, cerrahi müdahalelerle kemik açığa çıkartılır. Açığa çıkartılan kemik üzerinden ölçü alınır ve bu şekilde hazırlanır. Subperiostal İmplantlar ince, metal alaşımlarından üretilir. Kafes biçimindedir. Periostun altında doğrudan bir şekilde kemik üzerine yapılırlar. Dişetinden ağız içine doğru çıkan postları mevcuttur. Bu implantlar alveoler kemik üzerine yerleştirilirker. Çiğneme gücünü ise bütün kemiğe yayarlar. Kemik üzerine yerleştirildikleri taktirde çevresi, bağ dokusu ile kapsüle olarak işlev görürler. İmplantlar, vidaları belirli kalınlıkta ve genişlikte köklerdir. Bundan dolayı da implantın uygulanacağı alanda çene kemiğin yeterli olması, yüksekliğinin ve genişliğinin de implant çeşitleri her zaman için uygun olması gerekir. Mevcut kemiğin ne kadar kaliteli olduğu da implant tedavisinin başarıya ulaşmasını etkiler. Bunun dışında implantlar takılmadan önce ve implantın ağzıda kaldığı dönem boyunca dişetlerinin tamamen sağlıklı olması gereken koşullardan biridir. Kişinin genel sağlık durumu implant için engel teşkil etmediği sürece, implant çeşitleri arasından uygulaması yapılabilir. Fakat 18 yaşından büyüklere yapılır. Çünkü kemik gelişimin tamamlanmış olması gerekir.

ygun anestezi yöntemlerinin uygulanması durumunda hayır. Operasyon sırasında hasta tercihine göre genel ya da lokal anestezi kullanılabilir. Genellikle implant'ın yerleştirildiği akşam duyulabilecek ağrı basit ağrı kesiciler ile giderilebilir. Bir çok hasta bu ağrının normal diş çekiminden sonra duyulan ağrıdan farklı olmadığını belirtmektedir. Tedavinin problemsiz tamamlandığı vak'alar da implantların varlığını bile hissetmeyecek kadar rahat olursunuz.

kaynak: İmplant Çeşitleri Nelerdir? İmplant Türleri
kombici isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:47.

sohbet - beyaz magazin
etanj armatür - ankara acil diş - istanbul böcek ilaçlama - nikah güvercini - plastik çember - güvercin kümesi - chat siteleri - ikinci el elektrik malzemeleri

SEO by vBSEO 3.6.1