Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum  

Go Back   Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum > Webmaster Dünyası > Web sitelerinden son haberler ve gelişmeler
Kayıt ol Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Kullanıcı Etiket Listesi

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21/06/2017   #1
 
Üyelik tarihi: Jun 2015
Yaş: 35
Mesajlar: 1.380
Seslenenler: 2 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 0 Konu(lar)
Standart Etiler Dişçi | 0212-288 2336 | Etiler Nöbetçi Diş Hekimi




Etiler Dişçi - 24 Saat Gece Açık Acil Diş

DİŞLERİMİZİN YAPISI
Ağzımızdaki dişler besinleri çiğnemek ve ısırmak amaçlı kullandığımız küçük kemik parçalarıdır. Onlar hayvanların da yaptığı gibi besinleri kesip parçalar ve çiğneme hareketi ile sindirimi kolaylaştırır. Bazı memelilerde birbirinin eşi olan (yunuslardaki gibi) insanlarda farklıdır, insanın ağzındaki dört çeşit, yassı (8tane) sivri köpek (dört tane) küçük azı ( 8 tane) ve büyük azı (12 tane) bulunur.

İnsan doğduğunda dişsizdir, daha sonrasında geçici ve kalıcı evreler olarak iki aşama geçirirler. 5-6 aylık olunca geçiciler çıkarken 6-12 yaş arasında düşerler yerine kalıcı olanlar çıkar. Çiğneme esnasında aralarına kaçan besin artıkları dokularında bozulmalara ve çürüklere sebep olurlar. Bu nedenle çok iyi ve düzenli fırçalamak gereklidir. Sıcak ve soğuk besinlere karşı mine tabakasının etkilenmesi için şoklardan korumak, asitli içecekler ile suyu art arda içmemek gerekir. Ceviz, fındık gibi kabuklu yemişleri de onlarla kırmamaya özen göstermek hasar görmemeleri açısından doğru olacaktır. Etiler nöbetçi dişçi ile çocuklarınızı erken yaşta tanıştırmanız onları nasıl kullanacaklarını konusunda deneyimli yapacaktır.

DİŞLERİMİZDEKİ TABAKALAR
En dıştan içe doğru sıralarsak mine, sement ve pulpa isimleri taşıyan tabakalarla adlandırılır. Bu tabakalarından içten dışa sıralayarak açıklarsak,

MİNE
Mine, vücudumuzdaki en sert oluşumdur, içerisindeki yüksek oranda inorganik madde bulunmaktadır. Ağız içinde gördüğümüz bölümleri olan taç (kuron-crown) kısmını en dıştan koruyucu bir tabaka olarak çerçevelemektedir. İçinde pulpaya kadar varan kanalları olmadığı için duyarlı bir tabaka değildir. Yüzde 97 oranında kalsiyum tuzları içerir. Mine, apatit altıgen kristalleri formundadır. Kendini tamir edememektedir.

DENTİN
Ortadaki tabakanın adı Dentin’ dir. Yetişkin bir insanda yüzde 75’ i Dentin ile kaplıdır. Dentin taç kısmında Mine ile örülürken kök kısmı Sement ile örtülüdür. Canlı bir yapı olan Dentin yüzde 20 organik madde yüzde 70 mineral tuzlar ve yüzde 10 sudan oluşmaktadır.

PULPA
Orta kısmındaki sinir ve damarların olduğu bölgeye Pulpa ismi verilir. Taç kısmında başlar ve köklerin ucuna kadar iner. Kök ucunda dallanmalar yaparak çene kemiğinin içindeki sinir ve damarlarla bağlantı kurar. Kan damarları ile canlılığını korur. Pulpadaki aşırı duyarlı sinir hücreleri vardır.

SEMENT
Kökün etrafını kaplamakta olan kemiksi dokunun ismi Sement’ dir. Yüzde 65 i inorganik madde olan Sement sayesinde peridontal liflerin güçlü tutunmasını sağlar. Peridontal lifler, kökün çene kemiğine tutunmasını sağlayan dokulardır. Et çekilmelerinde Sement dokusu açığa çıkar. Diş eti sert lifli bir dokudur, kan dolaşımı ile beslenir. Uçuk pembe bir rengi vardır. Yanak ve dudak içini döşeyen 4-5 mm. lik dokuya mukoza adı verilir. Çene kemiğine organik liflerle bağlıdırlar Bu tutunma ise periodonsiyum sayesinde olur. Bunlar esnemesine imkân vererek çiğnemeyle oluşan kuvveti çene kemiğine iletmektedirler. Diş eti iltihaplanınca periodonsiyuma kadar ulaştığında bu dokuda yıkım gerçekleşir. Bu doku iltihaplanırsa alveol kemiğinde de yıkım gerçekleşebilir. etiler dişçi tedavisini en modern araçları kullanarak yapmaktadır.

DİŞ SAĞLIĞI ERKEN YAŞTA BAŞLAMALIDIR
Hamilelikte sağlığa özen göstermekle bebeğin sağlığı da büyük ölçüde risksiz olur. Hamilelikte beslenme doğacak olan çocuğun dişlerinin iyi gelişmesi için önemli olduğu kadar doğduktan sonraki beslenme sürecindeki emzirme sürecinde de bebeğin açısından doğru olur. Çocukların erken yaşta fırçalamayı öğrenmeleri, eğer çürükleri varsa hekimden korkmadan tedavi olmayı öğrenebilmesi ileride oluşacak hastalıkları da önleyecektir. Koruyucu hekimlikte tedaviye erken yaşta başlamak önemlidir. Çocuklar ne kadar erken yaşta hekimiyle tanışırsa ileride oluşacak hastalıklara karşı daha dirençli olacaklardır. 24 saat açık nöbetçi Etiler dişçi çocuklarınızı oyun çağındayken gülmeye özendirerek sağlıklarına katkıda bulunur.

Kaynak: Etiler Dişçi | 0212-288 23 36 | Acil Diş Etiler | Nöbetçi Diş Hekimi Etiler
kombici isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:16.

sohbet - beyaz magazin
etanj armatür - ankara acil diş - istanbul böcek ilaçlama - nikah güvercini - plastik çember - güvercin kümesi - chat siteleri - ikinci el elektrik malzemeleri - sultangazi evden eve

SEO by vBSEO 3.6.1