Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum  

Go Back   Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum > Webmaster Dünyası > Web sitelerinden son haberler ve gelişmeler

Kullanıcı Etiket Listesi

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20/05/2019   #1
 
Üyelik tarihi: Nov 2017
Yaş: 27
Mesajlar: 438
Seslenenler: 0 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 0 Konu(lar)
Standart Website Panel Kurulumu ve Temel Konfigürasyon

Website Panel Kurulumu ve Temel Konfigürasyon
Websitepanel ASP.Net yazılım dili ile Orchardproject tarafından hazırlanmış bir hosting yönetim panelidir. Web site panel üzerinden Hyper -V yönetimi de yapılabilmektedir. Makalemizde Webosting servislerinin kurulumu ve yönetimi ile ilgili konulara deyineceğiz.

Websitepanel yazılımını kuracağımız sunucu üzerinde 40 Gb boş disk alanı ve mimimum 1Gb Ram kullanılması önerilmektedir. İleride bu disk üzerinde logların yazılacağı web sitelerinin açılacağıda düşünülürse donanım özelliklerini ilk kurulumda yüksek olarak seçmekte fayda olacaktır.

Gereksinimler

- Server 2003
- Server 2003 R2
- Server 2008
- Server 2008 R2


Sponsor
Kurduğumuz işletim sistemine göre IIS 6 ya da IIS 7



SQL Server 2005 Express Edition veya daha yüksek sürümleri

SQL Server 2008 Express Edition veya daha yüksek sürümleri

SQL server ücretsiz sürümünü download etmek için http://www.microsoft.com/express/sql/download/ linkini kullanabilirsiniz.

Website panel aşağıdaki sanallaştırma yazılımları üzerindeki sunucularda kurulabilir

Microsoft Hyper-V
Microsoft Virtual PC
Virtuozzo
VmWare
XenServer



WebsitePanel Nasıl Çalışır



Websitepanel kurulu farklı sunuculardaki Web Servisleri, FTP hesapları, Veritabanı ve Mail hesaplarını tek bir merkez üzerinden yönetebilirsiniz.


WebsitePanel Mimarisi

WSP Portalı
WSP Enterprise Server
WSP sunucu





WSP Portalı:



Kullanıcıların ilk karşılaştığı ve yapılan işlemlerin WSP Enterprise Server vasıtasıyla dağıtımını yapan kullanıcı ara yüzüdür.




image001




WSP Enterprise Server:



Kullanıcıların limitleri sunucu bilgileri hizmet tanımlamaları ve ayarların çalıştığı bölümdür. Buradaki datalar SQL Veritabanı üzerinde saklanmaktadır. Ayrıca bu bölüme .NET Framework, PHP, Java ve Perl XML ile bağlantı sağlanarak 3.parti panellerle entegrasyon yapılabilmektedir.

WSP Sunucusu:



Bu bölümde host edilen web siteleri, Ftp hesapları mail hesaplarına ait dosyalar bulunmaktadır.





Bu özelliklerin tümü aynı sunucuda kurulabildiği gibi ayrı sunucularda da dağıtık bir yapı ile servisler ve uygulamaları çalıştırmak mümkündür.





Tek sunucu üzerinde kurulum




image002



Birden fazla sunucu üzerinde dağıtık yapıda kurulum







image003




Webplatform Installer Bölümünden WebsitePanel 1.2.0 ı seçerek install işlemine başlıyoruz.
Kurulum detaylarında yüklenecek ek bileşenlerin bilgisini görüyoruz. I Accept seçeneği ile kuruluma başlıyoruz.
Yükleme son durumu ile ilgili bilgileri kontrol ettikten sonra Finish ile kurulumu tamamlıyoruz.
Masaüstünde oluşan Login to WebsitePanel kısayoluna tıklıyoruz. Bu bölümde serveradmin ve admin kullanıcılarının parolalarını tanımlıyoruz.
Sunucu yapılandırmaları için serveradmin kullanıcısı ile sisteme login oluyoruz
Configuration Menüsü altında yer alan Server bölümünden sunucu ayarlarımızı yapıyoruz.


Default olarak kurulum yaptığımız sunucu gelecektir. Sunucu üzerinde kurulu olan servisler ile ilgili bilgileri bu panel altından yönetebiliyoruz.

Myserver'ı seçiyoruz. Burada sunucumuzda kurulu olan ve kurulabilecek servislerin listesi görüntülenecektir.
Websites bölümündeki Add butonu ile web servisimizin seçimini yapacağız. Sistemimizde kurulu olan IIS 7.x'i seçiyoruz ve Add Service ile sisteme kayıt ediyoruz.
Sunucumuzda birden fazla ip adresi varsa Website Shared ip alanından web sitelerine hangi IP adresinin default olarak tanımlanacağını seçiyoruz. Bu bölümden yine açılacak websiteleri için detaylı tanımlamalar yapılabiliyor. Sayfanın sonundaki update butonu ile webservisini aktif ediyoruz.
Web sunucumuzdaki kullanıcıların dosyalarını yükleyebilmesi için FTP servisinide aktif ediyoruz. Bu işlem öncesinde yapmamız gereken bazı ayarlar mevcuttur.

Server 2008 Administrative Tools > Computer Management, Users and Groups bölümünden Group bölümüne tıklıyoruz. Bu bölümde FtpUsers adında bir grup oluşturuyoruz.

FTP anadinizini tanımlıyoruz. Default olarak C:\inetpub\ftproot altından bir dizin mevcuttur bu dizine FTPUsers grubu için okuma yetkisi veriyoruz.

linux hosting

Daha sonra Başlat üzerindeki arama bölümüne inetmgr yazarak IIS yönetim konsolunu açıyoruz. Sites bölümü altından Add FTP Site bölümünü açıyoruz

FTP server adı ve daha önceden izin tanımladığımız path'i belirliyoruz.

FTP servisini kullanacak IP adresini belirleyebiliyoruz ya da sunucudaki tüm Iplerden erişim yapılmasını sağlayabiliriz. No SSL alanını seçerek devam ediyoruz.

Basic Authentication seçeneğini işaretliyoruz. FtpUsers grubumuza Read hakkı tanımlayarak finish diyoruz.
IIS üzerinden FTP Server sekmesine tıklayarak FTP User Isolation ayarlarına giriyoruz.
FTP User Isolation ayarında User name directory alanını işaretliyoruz. Apply diyerek ayarlarımız kayıt ediyoruz.
Unutulmaması gereken bir detayda complex şifre özelliğini kapatmamız gerekebilir. Böylelikle kullanıcılar daha basit şifreler tanımlayabilirler.
Bunun için;
Local Security Settings manager (Start > Administrative Tools), Account Policies bölümünden Password Policy alanını açıyoruz Set the Set Password must meet complexity requirements seçeneğini Disable olarak işaretliyoruz.

linux web hosting

Login to WebsitePanel bölümünden serveradmin ile tekrar login oluyoruz. Configuration/ Server bölümünden Myserveri açıyoruz. Buradan Add FTP bölümünü seçiyoruz FTP Servisimizi seçerek kayıt ediyoruz. Kayıt işlemi esnasında sunucu ip adresimizi ve FTP grubumuzu tanımlayarak işlemi tamamlıyoruz.
Bu ayarları yaptıktan sonra panel üzerinden web sitesi ve FTP user açabileceğiz.
Müşterilerimizin hesaplarında kullanacağı servisler ve limitleri ile ilgili ayarları Hosting Plans bölümünden düzenlememiz gerekecektir. Bu bölüme girdikten sonra Default Planımızı açıyoruz Target Server bölümünde sunucumuzu seçiyoruz ve paket detaylarına giriyoruz.
Hosting planımızda web servisleri ve FTP servisleri bölümünü enable duruma getiriyoruz. Create Hostings Plan ile yeni bir plan ekleyerek değişik limitlerde Hosting Paketleri oluşturabilirsiniz.

Bu hosting paketini kullanabilecek userlar oluşturmamız gerekmektedir. Yeni Kullanıcı oluşturmak için Create Customer menüsünü kullanıyoruz.
Kullanıcımızın Hosting Planının hangi sunucuda açılacağı ve web sitesi bilgilerini bu bölümden tanımlıyoruz. İstersek kurumsal müşterilerimiz ve bireysel müşterilerimiz için ayrı sunucuları kullanabiliriz. Bunun için birden fazla Web Server üzerinde WSP kurmamız gerekecektir.
delaporta444 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:36.

sohbet - beyaz magazin
etanj armatür - ankara acil diş - istanbul böcek ilaçlama - nikah güvercini - plastik çember - güvercin kümesi - chat siteleri - ikinci el elektrik malzemeleri

SEO by vBSEO 3.6.1