Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum  

Go Back   Biricik Forum Sitesi Biricik Paylaşım ve Eğlence Forum > Webmaster Dünyası > Web sitelerinden son haberler ve gelişmeler
Kayıt ol Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Kullanıcı Etiket Listesi

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22/05/2017   #1
 
Üyelik tarihi: May 2016
Yaş: 37
Mesajlar: 174
Seslenenler: 0 Mesaj(lar)
Etiketleyenler: 0 Konu(lar)
Standart Mesleki Yeterlilik Belgesi Veren Kurumlar

MYK tarafından Mesleki Yeterlilik Belgesi Veren Kurumlar belge ve sınav alanlarında yetkilendirilmiştir. İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli, Bursa, Kayseri, Adana, Gebze gibi birçok il ve ilçede bu yeterlilik belgesi veren kurum vardır.

25 Mayıs 2015 tarihli resmi gazete yayımlanan ve Bakanlıkça karar alınan duruma göre artık tehlikeli ve çok tehlikeli olarak sınıflandırılan işlerde Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu geldi. Fakat hala henüz kimlerin bu belgesi alması zorunludur, hangi iş kollarını kapsar gibi sorular toplumca netleşmiş değil. Bu nedenle aydınlatılması gereken noktalar açıklığa kavuşturmak maksadı ile bu konuyu açıklığa kavuşturacağız.

Öncelikle mesleki yeterlilik belgeleri her meslek için zorunlu değil. Sadece tehlikeli sınıfına giren ve çok tehlikeli sınıfına giren meslekler için geçerli. Ayrıca daha önce alınmış bazı belgeler ya da ilgili bölümlerin okunması da mesleki yeterlilik belgesi yerine geçeceği için o kişilere zorunlu değildir. Örneğin o alanda ustalık belgesine sahipseniz ya da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı meslek ve teknik bölümlerinin mezunu iseniz ve ya üniversitede ilgili bölümü bitirip diplomanızı aldı iseniz mesleki yeterlilik belgesi almanıza gerek yoktur. Fakat bölümlerin, çalışılmak istenen iş kolu ile aynı olması gerekir. Her teknik bölümün diploması, her tehlikeli iş için geçerli değildir.

Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu şuan için tam 197 iş kolunu kapsar. Bu iş kollarında çalışan herkesin bu belgeye sahip olması gerekir. Bu bölümleri tek tek yazmıyoruz, fakat tüm bölümleri merak ediyorsanız http://www.myk.gov.tr adresine girerek bakabilirsiniz. 197 ayrı mesleğin bu belgeyi alma zorunluluğunun olması, aynı zamanda 197 adet farklı belge anlamına da gelir. Bu belgelerden birini aldığınızda, sadece o belgenin kapsadığı işleri yapabilir ve kendi kapsamınızın dışına çıkamazsanız. Eğer başka işkolunda da çalışmak istiyorsanız, o iş kolu için çıkarılmış olan belgeyi de almanız gerekir.

Ayrıca alınan belgelerin farklı seviyeleri bulunuyor. Bu seviyeler de tam olarak o işin ne kadarını ya da hangi bölümlerini yapmaya yetkili olduğunuzu belirler. Seviye 2 ile seviye 6 arasında değişen bu sınıflandırma aldığınız belgenin size sunmuş olduğu yetkinliğin de seviyesini belirlemiş olur.

Bu konu ile ilgili merak edilen en önemli konulardan bir tanesi de sınav ücretleri ile alakalıdır. Alacağınız mesleki yeterlilik belgesine göre 2 farklı sınav ve değerlendirmeden geçersiniz. Bunlardan bir tanesi iş güvenliği, iş sağlığı ve iş organizasyonu gibi önlem amaçlı sınavken, diğeri o işte ki uzmanlığınızı ve bilginizi test eden sınavdır. Bu sınavların ikisi için de farklı ücretlerden ödersiniz. Sınav ücretleri başvuru yaptığınız kurumlara göre değişiklik gösterir. Fakat resmi olarak belirlenen tavan ücretlerinin üzerine çıkamaz. Ayrıca sınavda başarısız olmanız durumunda sınav ücretlerini geri isteme hakkınız yoktur. Sınava girdiğinizde başarısız da olsanız o sınava girme ücreti sizden tahsis edilir. Başvuru, ücretler ve diğer işlemlerin tamamı devlet tarafından yetkilendirilmiş olan kurumlar tarafından yapılır. Bu kurumlar bağımsız kuruluşlardır ve devlet adına bu belgeyi verme yetkisine sahiptir.

Mesleki Yeterlilik Belgesi veren kurumlar hakkında ayrıntılı bilgi almak için bizimle iletişime geçiniz.

https://meslekiyeterlilikbelgesi34.wordpress.com
seoptimizas isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:17.

sohbet - beyaz magazin
etanj armatür - ankara acil diş - istanbul böcek ilaçlama - nikah güvercini - plastik çember - güvercin kümesi - chat siteleri - ikinci el elektrik malzemeleri - sultangazi evden eve

SEO by vBSEO 3.6.1